Kerekerdő foglalkozás

Kezdő ár: 3 500 Ft

Foglalkozás tartó: Kovács Henrietta, gyermekpszichológus

Időpontok:

  •  10:15-11:00: Kerekerdő Manó torna 1-4 éves korig
  •  11:15-12:00: Kerekerdő Mondókázó 0-1,5 éves korig

Két időpontban várunk minden babát, kisgyereket és szüleiket, akik nyitottak a kerekítő mondókákra. A kisebb csoportot azoknak a gyermekeknek ajánljuk, akik még nem járnak önállóan, csak kúsznak, másznak vagy kapaszkodva lépkednek. A felfedezőknek, akik magabiztosan önállóan járnak, szaladnak a nagyobb csoportot ajánljuk.

J. Kovács Judit, az országos baba-mama program megálmodója, Kerekítő címen megjelent mondókás könyvsorozatában megbúvó, népi eredetű ölbeli játékait elevenítjük fel közösségekben.

A foglalkozás középpontjában az ölbeli játékok állnak. Az élet első éveiben az önfeledt együttjátszás, az érintés, testközelség, a szeretetteljes hangulat, melyeket az ölbeli játékok, más néven bizalmi, kapcsolatteremtő játékok biztosítanak, segítik a biztonságos korai kötődést, erősítik az érzelmi biztonságot, mely az értelmi és érzelmi fejlődés alapja.

Ezek a rövid, korosztálynak megfelelő, kántált, sokszor énekelt rigmusok egyben a művészeti, zenei és érzelmi nevelés alapkövei is. A mondókázás a beszédindítás eszköze és egyben anyanyelvi fejlődés: ahogy ismételgetjük a mondókákat, gyarapodik a gyermek szókincse, ezáltal ismeri meg a magyar nyelv dallamát, ütemét. Agyi területek összekapcsolása: a későbbi tanulási folyamatok alapját jelenti a mozgás, a beszéd és a ritmus összekapcsolása.

 

 

Kategória:

Még nincsenek értékelések.

„Kerekerdő foglalkozás” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük