Kerekerdő mondókázó időpont

Kezdő ár: 3500 Ft

Foglalkozás tartó: Kovács Henrietta, gyermekpszichológus
Időpont: péntek, 10:15-11:00
Ajánlott: 6 hónapos kortól 3 éves korig

Várunk minden olyan 6 hónap és 3 év közötti babát, kisgyereket és szüleiket, akik kerekítő mondókákra nyitottak. J. Kovács Judit, az országos baba-mama program megálmodója, Kerekítő címen megjelent mondókás könyvsorozatában megbúvó, népi eredetű ölbeli játékait elevenítjük fel közösségekben.

A foglalkozás középpontjában az ölbeli játékok állnak. Az élet első éveiben az önfeledt együttjátszás, az érintés, testközelség, a szeretetteljes hangulat, melyeket az ölbeli játékok, más néven bizalmi, kapcsolatteremtő játékok biztosítanak, segítik a biztonságos korai kötődést, erősítik az érzelmi biztonságot, mely az értelmi és érzelmi fejlődés alapja.

Ezek a rövid, korosztálynak megfelelő, kántált, sokszor énekelt rigmusok egyben a művészeti, zenei és érzelmi nevelés alapkövei is. A mondókázás a beszédindítás eszköze és egyben anyanyelvi fejlődés: ahogy ismételgetjük a mondókákat, gyarapodik a gyermek szókincse, ezáltal ismeri meg a magyar nyelv dallamát, ütemét. Agyi területek összekapcsolása: a későbbi tanulási folyamatok alapját jelenti a mozgás, a beszéd és a ritmus összekapcsolása.

 

 

Kategória:

Még nincsenek értékelések.

„Kerekerdő mondókázó időpont” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük